Podzimní věnec z kaštanů

Vyrábíme podzimní dekorace z přírodních surovin

Ve svém předchozím příspěvku jsem již zmínila, že sběr kaštanů se letos více než vydařil. Úroda kaštanů byla famózní a děti se při jejich hledání a objevování perfektně vyřádili. Z velkého množství kaštanů, které jsme v parku s dětmi nasbírali, stále ještě vyrábíme různé postavičky, zvířátka a další a hromada nám nijak neubývá. Vytváříme z nich nové, jedinečné, nevšední, netradiční a originální výrobky a neustále vymýšlíme, co se z nich dá vyrobit ještě.

Podzimní věnec z kaštanů a listů
Podzimní věnec z kaštanů a listů

Tentokrát jsme se rozhodli, že si z nasbíraných kaštanů vyrobíme podzimní věnec.

Vůbec nás nenapadlo, že takový podzimní věnec z kaštanů má mnoho využití. Může představovat krásnou podzimní dekoraci na stůl do bytu, předznamenává výzdobu na svátek Halloween, který se jako každý rok slaví 31. října a který moje děti zbožňují. Nebo tento podzimní věnec můžeme zanést na hřbitov ve svátek Dušiček, k uctění památek našich blízkých zesnulých, který připadá na 2. listopadu.

Variací podzimních věnců je opravdu mnoho. A záleží jen na Vás, kolik takových věnců vytvoříte. Jen dávejte pozor na své děti. Při vytváření je vhodné použít tavicí pistol, a pokud menší děti použijí pistoli samy, mohly by se o ni popálit. 

Co budeme potřebovat k výrobě podzimního věnce

Podzimní věnec z kaštanů
Podzimní věnec z kaštanů

Postup výroby podzimního věnce

1.

Připravíme si šablonu věnce (z polystyrenu, z proutí aj.). Tavicí pistolí přilepujeme jeden kaštan po druhém k šabloně, až je věnec pokrytý celý kaštany. Necháme chvíli zaschnout a zkontrolujeme, zda kaštany drží pevně, popř. některý z kaštanů ještě dolepíme.

2.

Věnec zdobíme dalšími sušenými plody – žaludy, šípky, listy aj. Můžeme přidělat i šišky či sušené květy nebo halloweenské zápichy a další. Fantazii se meze nekladou.

3.

Hotový věnec necháme zaschnout a dekorujeme jím například stůl.

Výsledná podoba podzimního halloweenského věnce
Výsledná podoba podzimního halloweenského věnce
Petra Přečková | 14. 10. 2016, aktualizováno: 12. 11. 2019

Štítky: